10 Lokasi “Bali Vila Vibes” di Malaysia yang korang kena pergi

Waktu-waktu PKP ni memanglah kita rindukan mood bercuti melancung dan imbau kembali segala kenangan kita sewaktu bercuti ke lokasi yang menjadi pilihan orang Malaysia sepertu Krabi, Phuket, Bali ni kan.

So kali ni min nak kongsi dengan korang, antara lokasi yang in sekarang ni dengan berkonsepkan “Bali Vila Vibes” yang bakal bagi kelainan kepada korang kerana ianya bukan sahaja murah, tapi lokasinya berdekatan je dengan kita. Jom kita tengok anta seleksi “Sekeping Bali Vila Vibes” ini….

Bakal memberi pengalaman percutian romantic kepada korang dengan rumah kaca berdekatan dengan pekan Rawang ini. Keindahan pokok-pokok dan jauh dari hiruk pikuk kota. Di sebabkan ianya terletak di tengah-tengah hutan, jadinya inilah masanya untuk korang untuk Offline seketika kerana wifi tak de .. hahah so korang enjoylah pengalaman di sana, nanti balik baru upload di sosial media akaun korang ok.

Sekeping Serendah di Selangor
Sekeping Tenggiri di Bangsar
  • Sewaktu pengalaman min di sini walaupun booking yang dibuat agak last minute iaitu 3 jam sebelum min sampai, tapi disebabkan person incharge yang handle booking min tu sangat memudahkan urusan. Setiba di lokasi tertawa min bila rupanya lokasinya hanya terletak di celah-celah taman perumahan. Masuk je ke dalam rumah ni, min terpukau dengan dekorasi bilik, tandas, kolam renang (kongsi) dan segala dekorasi yang minimalis dan sangat terasa seperti di Bali… woaaaahhh.. korang kena sampai sini ook… sini takde sediakan makanan, tapi adalah lengkap pantry peralatan makan, so min order je nasi lemak dekat foodpanda for breakfast.. terbaik sini senang dapat makan jugak so korang boleh singgah BSC ke, BV ke atau any nearby restoran situ.. mudah keje… korang try ok..
  • Hubungi: 0172075977
  • Website: https://www.sekeping.com/tenggiri/

Sekeping Seapark di Petaling Jaya
  • terletak di lokasi yang tengah-tengah kotaraya Kuala Lumpur yang dekat dengan segala tempat menaik untuk dikunjungi merupakan satu tarikan ke lokasi ini. Dengan kemudahan seperti bilik yang bersihm aircond, microwave, air pancut, pilihan bilik balkoni atau teres sesuai untuk lari sekejap lari kesebukan kotaraya.
  • Hubungi: 017 20755977
Sekeping Terasek di Bangsar
  • B&B terletak di Bangsar merupakan lot unik dan stylish banglo yang menyediakan penginapan yang simple, tenang dan aman sekali. Setiap bilik penginapan mempunyai citarasa dekorasi yang tersendiri bakal menambat hati pengunjung.
  • Hubungi: 017 2075 5977
Sekeping Kong Heng di Ipoh

Hotel pertama di Ipoh yang menawarkan rekaan konsep bilik yang unik, Sekeping Kong Heng di bina di bangunan tingkat dua di mana korang kenala panjat sikit nak naik ke atas. Menarik, di sekitar lokasi ini pula terdapat Street Art dan kedai-kedai Artisan yang menjadi tumpuan pengunjung

Hubungi: 012 277 2745 / 05 241 8977 (ms lau)

Sekeping Victoria di Penang

Satu lagi lokasi menarik yang terletak di tempat kunjungan pelancong Penang, Sekeping Victoria terletak di Georgetown. Ianya menyediakan penginapan yang unik, simple, stylish berkonseptkan nature, batu bata putih dan pokok-pokok yang menenangkan jiwa raga gitewww.. selain dari tempat tinggal lokasi ini juga menyediakan hidangan makanan yang korang boleh enjoy sewaktu di sana

Hubungi: 017 2075 5977

Sekeping Sin Chew Kee di Pudu Kuala Lumpur

Sekeping Chin Chew menawarkan penginapan yang unik dan mewah. Apa yang menarik di sini antara tarikannya pengunjung boleh menginap sambil melepak di bar yang disediakan di bawah lokasi ini.

Hubungi: 017 2075 5977

Sekeping Backlane di Bangsar

Lokasi ini terletak di tengah bandar Bangsar yang merupakan lebih kecil dan sesuai untuk korang yang inginkan lokasi percutian yang lebih sunyi, tenang dan yang penting dekat dengan kesibukan Kuala Lumpur.

Hubungi: 017 2075 5977

Sekeping Jugra di Kuala Lumpur

Terletak di Jalan Kuchai Lama, merupakan lokasi terbaru dalam koleksi percutian Sekeping ini. Apa yang menarik ianya tetap berkonsepkan percutian unik, tenang dan lokasinya lebih besar yang sesuai digunakan untuk kegunaan sebagai studio fotografi, acara, pengambaran, percutian yang lebih lama juga lebih sesuai.

Hubungi: 0172075 5977

Harap korang enjoy posting “Bali Vibes In KL” kami kali ni, nanti bila senang-senang kita share lagi lokasi menarik untuk korang singgah ok.. peace out !!

Leave a Reply

%d bloggers like this: