Month: February 2021

Percutian ala Tropical Retreat di Villa Shorea

Dah lama rasanya min tak pergi bercuti dan rindu sangat nak pergi bercuti dengan keindahan hutan, kehijauan pokok, ketenangan, ciapan burung dan nyamannya udara segar dalam hutan.. haisshhh bilalah rasanya kita dapat bercuti semula.. Min rasa bukan min saja yang idamkan situasi percutian ni, mesti korang pun samakan.. So kali ni min nak share sikitlah …

Percutian ala Tropical Retreat di Villa Shorea Read More »

ELIZABETH TAN DAN HAZAMA BERSATU DALAM ‘BEKU

Elizabeth Tan dan Hazama Azmi bukanlah  suatu yang asing dalam industri seni Malaysia. Masing-masing berjaya membina nama sebagai anak seni yang mempunyai kerjaya cemerlang dalam muzik dan lakonan. Elizabeth Tan yang lebih mesra disapa sebagai Lizzy ini pernah popular dengan lagu ‘Knock Knock’, ‘Police Entry’, ‘Semua Sudah’ dan kali terakhir muncul dengan karya terbaharu menerusi …

ELIZABETH TAN DAN HAZAMA BERSATU DALAM ‘BEKU Read More »

Mv terbaru Ayda Jebat Memalukan- Ustazah Asma

Menurut pendakwah bebas Ustazah Asma Harun berkata melalui Facebooknya melahirkan rasa terkejut apabila beliau menonton mv terbaru Ayda Jebat Parah-Parah yang dianggap lucah dan memalukan sebagai seorang melayu dan beragama Islam. Sesungguhnya saya memang meminati penyanyi ini tapi saya terduduk sayu, apabila saya melihat Mv ini yang pada saya sangat memalukan. Kata Ustazah Namun beliau …

Mv terbaru Ayda Jebat Memalukan- Ustazah Asma Read More »

Kematian tragis Amir undang kemarahan netizen

Viral di media sosial hari ini, mengenai berita kematian seorang kanak-kanak yang dikenali sebagai Zubaidi Amir Qusyairi. Kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun itu dipercayai didera oleh ibu dan bapa tirinya selepas tiga bulan mereka tinggal bersama. Ekoran daripada berita sedih itu, Facebook ibu kandung Amir iaitu Zuraida Atan, telah diserang oleh netizen. Rata-rata netizen meluahkan perasaan …

Kematian tragis Amir undang kemarahan netizen Read More »

Ibu kandung ‘Amir’ bukan pesakit mental

DAKWAAN yang mengatakan ibu kandung yang juga suspek kes kepada kanak-kanak yang disyaki mati kerana didera di Taman Krubong Jaya, Melaka semalam tidak benar. Namun, difahamkan wanita berusia 32 tahun itu pernah mendapat rawatan di psikatari pada tahun 2019. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Melaka, Asisten Komisioner Mohd. Sukri Kaman berkata, wanita itu tidak disahkan sebagai …

Ibu kandung ‘Amir’ bukan pesakit mental Read More »