MEDIA PANAS

OLAY Lahirkan Filem Untuk Raikan Keberanian Petugas Barisan Hadapan


Olay, hari ini mengumumkan pelancaran kempen penghargaan baharu untuk pekerja penjagaan kesihatan di Malaysia ketika mereka meneruskan perjuangan menentang COVID-19. Ia melancarkan filem baharu sebagai penghormatan kepada keberanian mereka yang bekerja di barisan hadapan penjagaan kesihatan di tengah-tengah wabak itu. Kempen ini adalah tanda terima kasih dan penghargaan daripada Olay atas kerja keras dan dedikasi yang ditunjukkan oleh pekerja penjagaan kesihatan barisan hadapan. Filem ini melihat pertempuran berterusan penjagaan kesihatan barisan hadapan yang masih dihadapi setiap hari dan tol yang telah diambil ke atas mereka sejak permulaan. 

Walaupun dunia menjangkakan pembukaan semula dan menyambung semula kehidupan normal, pekerja penjagaan kesihatan masih berada dalam keadaan sibuk kerana gelombang jangkitan berikutnya terus melanda. Filem ini mempamerkan ketabahan pekerja penjagaan kesihatan walaupun menanggung kos peribadi dengan usaha gigih mereka untuk menjaga dan membantu pesakit pulih. Dengan penggunaan rakaman sinematik dan kehidupan sebenar, filem ini menggambarkan pekerja penjagaan kesihatan dalam pelbagai situasi serta keadaan fizikal dan emosi mereka seperti kesunyian, keletihan dan tekanan yang kuat. Filem itu juga menandakan banyak ketakutan yang mereka hadapi - daripada ketakutan tidak mempunyai katil yang mencukupi, kepada ketakutan membawa pulang virus itu kepada keluarga mereka.
Semasa filem itu diteruskan, ia menyerlahkan penjajaran keletihan dan ketakutan dengan keberanian dan ketabahan untuk meneruskan. 

Filem ini meraikan bagaimana walaupun menghadapi begitu banyak ketakutan setiap hari, pekerja barisan hadapan penjagaan kesihatan tetap teguh. Ia juga menggariskan bagaimana mereka menunjukkan pengorbanan dan dedikasi tanpa rasa takut, untuk tanggungjawab yang mereka rasakan untuk masyarakat serta keluarga dan rakan-rakan mereka.

“Pekerja penjagaan kesihatan barisan hadapan kami telah menunjukkan kami berkali-kali kekuatan dan daya tahan yang mereka ada ketika kami menghadapi wabak itu. Olay kekal komited kepada wira barisan hadapan kami, percaya bahawa kami harus meraikan pekerja berani kami sekarang seperti yang kami lakukan pada permulaan COVID-19. Filem ini berfungsi sebagai peringatan tentang usaha mereka yang tidak putus-putus untuk melindungi masyarakat dan peranan penting yang mereka mainkan dalam sistem penjagaan kesihatan kita.”, kata Sahil Sethi, Ketua Komersial, Olay Malaysia, Singapura & Vietnam.

Jenama itu juga akan meminta pengguna untuk mencalonkan barisan hadapan penjagaan kesihatan dalam hidup mereka, yang mereka percaya patut diraikan juga. Melalui kempen media sosial yang akan berlangsung dari pertengahan Disember 2021 dan seterusnya di halaman Facebook dan Instagram Olay, jenama itu akan mengesahkan pencalonan dan menghantar pakej penjagaan kepada pekerja penjagaan kesihatan terpilih. Butiran mengenai mekanik pencalonan dan hashtag kempen akan dikeluarkan lebih dekat dengan tarikh tersebut.

Olay bekerja dengan GOODSTUPH Thailand dalam penciptaan filem itu. Pasukan produksi menekankan bahawa lebih banyak masa yang mereka luangkan bersama barisan hadapan, lebih banyak pasukan itu menyedari erti sebenar tidak gentar.

“Setiap cerita tentang petugas barisan hadapan di tengah-tengah pandemik covid-19 membawa banyak berat, kepentingan dan emosi. Satu saat yang sangat menarik perhatian saya ialah ketika saya sedang membuat bengkel salah satu babak dan pelakon mula mengoyak. Dia berkata adegan itu terlalu nyata, dan ia mengingatkannya betapa dia merindui 

Leave a Reply

%d bloggers like this: