MEDIA PANAS

Allahyarham Rohana Jalil Selamat Dikebumikan

Jenazah Allahyarham Rohana Jalil selamat dikebmumikan di Tanah Perkuburan Islam USJ 22, Subang Jaya, Kuala Lumpur, kira-kira jam 12.00 tengahari.

Sebelum itu, jenazah telah selamat disembahyangkan di Masjid Al-Falah USJ9, Subang Jaya.

Kira-kira 300 ahli keluarga, saudara mara, rakan selebriti dan kenalan yang hadir bagi memberi penghormatan terakhir kepada arwah.


Antara rakan selebriti hadir termasuk Jaafar Onn, Azizul Khamis, Noraniza Idris, Norshila Amin, Fasha Sandha, Ramlah Ram, Tya Ariffin, Izara Aishah, Azian Mazuan Sapuan dan ramai lagi.

Terdahulu, Allahyarham telah menghembuskan nafas terakhir di Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM) Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) kira-kira jam 11:33, malam Selasa.


Rohana Jalil, 68 telah dirawat di hospital sejak April lalu disebabkan kebocoran usus dan terpaksa diletakkan di wad pemantauan.

Media-media juga melaporkan bahawa jantung Rohana atau nama sebenarnya Dara Abdul Jalil bila-bila masa sahaja boleh terhenti kerana jangkitan kuman telah merebak ke beberapa organ dalaman.

Untuk info, Allahyarham mendirikan rumah tangga dengan Jahangir Khan pada 1984 dan dikuniakan tiga orang cahaya mata termasuk pelakon, Kilafairy.

Leave a Reply

%d bloggers like this: