MEDIA PANAS

Fave Malaysia Lantik Gary Yeoh Sebagai Peneraju Terbaru

Aplikasi pembayaran pintar Asia Tenggara melantik Gary Yeoh sebagai pengurus negara di Malaysia, menawarkan pengalamannya dalam pembayaran digital kepada industri Beli Sekarang Bayar Kemudian yang baru muncul. Gary mempunyai spektrum pengalaman yang luas merentasi pelbagai industri. 

Beliau merupakan perintis program Berjaya Loyalty (“Bcard”), menerajui pembangunan perniagaan selama lebih 6 tahun dan hasilnya, program itu berkembang kepada 4.5 juta pemegang kad dengan lebih 100 peniaga, bersama-sama dengan pelbagai anugerah yang dimenangi. Gary beralih daripada kesetiaan kepada pembayaran pada 2017 dan merupakan sebahagian daripada pasukan pengasas di Boost, e-dompet gaya hidup tempatan yang bertujuan untuk merevolusikan cara pengguna berurus niaga setiap hari dengan menggabungkan keperluan gaya hidup dan teknologi digital termaju menjadikan transaksi lebih mudah, lebih pantas, lebih selamat & secara keseluruhannya pengalaman yang lebih bermanfaat untuk pengguna. 

Sepanjang 5 tahun di Boost, eWallet berkembang menjadi pangkalan lebih 9 juta pengguna dan 350 ribu pedagang menjadikan Boost sebagai kit alat harian yang penting untuk pengguna dengan penyelesaian yang mudah dan bermakna. Pada Februari 2022, Gary menyertai Fave dan menceburi industri BNPL, kaedah pembayaran popular yang pantas muncul dalam ruang e-dagang. Sebagai Pengurus Negara untuk Fave di Malaysia, beliau akan menyelia operasi perniagaan harian sambil mengembangkan lagi pertumbuhan dan kepimpinan pasaran di negara ini untuk mempercepatkan penggunaan kaedah pembayaran digital yang lebih bijak secara nasional. Joel Neoh, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Fave mengulas mengenai pelantikan Gary baru-baru ini dengan berkata, “Kami gembira kerana Gary menyertai pasukan Fave pada masa yang menarik ini kerana kami melihat evolusi pesat dalam ruang pembayaran, dalam kedua-dua jangkaan pengguna dan keperluan pedagang untuk pembayaran pintar . 

Saya yakin dengan kepimpinan Gary, Fave akan berkembang dan mengukuhkan lagi kedudukan kami dalam pembayaran digital Malaysia dan landskap BNPL.” “Saya teruja untuk menjadi sebahagian daripada pasukan Fave yang komited untuk menawarkan penjimatan dan pembayaran fleksibel kepada pelanggan melalui pelbagai perkhidmatan sambil membantu peniaga berkembang. Memandangkan kami menerima lebih ramai peniaga, Fave akan dapat mewujudkan persekitaran perbelanjaan yang lebih baik untuk semua pengguna. Kami melihat Beli Sekarang Bayar Kemudian berkembang menjadi penting kepada kewangan peribadi dan aliran tunai. BNPL menggalakkan perbelanjaan dengan sekatan kewangan yang lebih rendah. Pada masa yang sama, ia meningkatkan kelajuan pemulihan ekonomi. Dengan BNPL menerajui pertumbuhan di negara ini, saya percaya ia akan menggantikan kaedah pembayaran tradisional dengan fleksibiliti dan kemudahannya,” kata Gary Yeoh, Pengurus Negara Fave Malaysia.

Leave a Reply

%d bloggers like this: