MEDIA PANAS

Harta Sajad disita. Saya tak kisah pun, cuma terkilan saja

Siapa tak kenal seorang usahawan kosmetik yang kerap jadi bualan warganet dan juga telah bercerai talak tiga dengan Malaysia dan kini menetap di Australia Muhammad Sajjat Kamaruzzaman atau lebih famous dikenali dengan nama Sajat sekali lagi mendapat perhatian warganet dengan kegagalan beliau membayar pampasan sebanyak kepada syarikat OWA Resources Sdn Bhd sebanyak RM 200 000. 

Akibat kegagalan beliau membuat bayaran ini, Sajjad dan juga berstatus Transwomen seperti kenyataan beliau sendiri ini menyatakan beliau kini tidak kisah tentang apa yang bakal berlaku kepada harta miliknya di Malaysia dan menganggap ia hanyalah ‘saki baki’ harta yang ditinggalkan di negara asal.

Kenyataan ini dibuat kerana mahkamah telah menjatuhkan hukuman untuk menyita harga peninggalan beliau di Malaysia. 

Sajat di dalam video yang tular itu juga mengatakan apa yang ditinggalkannya merupakan saki baki harta miliknya yang mana kebanyakannya sudah dibawa ke Australia.

Malah tambahnya lagi, dengan penyitaan tersebut segala hutangnya yang tertunggak akan dibayar dan semua hartanya di Malaysia itu tidak berguna lagi kerana dia sudah menjadi permanent resident (PR) di Australia  

Walaupun Sajat tidak lagi kisah mengenai isu hartanya dan hanya mahu fokus untuk perniagaannya di tempat baru, dia mengakui agak terkilan dengan perundangan Malaysia yang katanya melakukan perlaksaan penyitaan tersebut tanpa keberadaannya di Malaysia.

You dah tahu I dekat sini tapi kenapa laksanakan perintah tu? Lawyer I pun dah bagitahu anak guam saya tak ada di sini tapi tetap mereka nak jatuhkan saya bankrupt. 

“Saya rasa tak adil sebab kena ada toleransi. Tapi biarlah bankrupt kat Malaysia. Kat sini I okay,” katanya.

Video yang mendapat lebih 20,000 tontonan itu telah memperoleh pelbagai reaksi netizen yang kebanyakannya masih berharap Sajat berubah dan kembali ke pangkal jalan.

Leave a Reply

%d bloggers like this: