MEDIA PANAS

Kematian tragis Amir undang kemarahan netizen

Viral di media sosial hari ini, mengenai berita kematian seorang kanak-kanak yang dikenali sebagai Zubaidi Amir Qusyairi. Kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun itu dipercayai didera oleh ibu dan bapa tirinya selepas tiga bulan mereka tinggal bersama.

Ekoran daripada berita sedih itu, Facebook ibu kandung Amir iaitu Zuraida Atan, telah diserang oleh netizen. Rata-rata netizen meluahkan perasaan geram terhadap kelakuan wanita tersebut dan suaminya.

Binatang pun tahu sayang anak

Netizen telah menyerang setiap posting dan ruangan komen Zuraida Atan di Facebook, selepas mereka mendapat tahu bahawa akaun media sosial tersebut adalah benar milknya.

Rata-rata netizen mempersoalkan kenapa Zuraida ingin mengambil semula anaknya sedangkan keluarga angkat anaknya itu sangat baik. Malah, netizen turut menyatakan bahawa haiwan pun tahu menyayangi anak apatah lagi manusia.

Leave a Reply

%d bloggers like this: