MEDIA PANAS

Lesen DDNK Di Gantung Oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia

Sekali lagi nama guru saham tersohor Malaysia siapa tak kenal Tak Lawa Tak Pe, janji Manja Eh silap Tak Hensem Tak Pe, Janji Kaya.. Datuk Dr Nazri Khan (DDNK) menjadi bualan ramai sejak dua menjak kebelakangan ini, bulan lepas dia menjadi buah mulut ramai apabila perkahwinan kali keduanya dengan wanita berusia 20-an dikatakan telah menelan belanja hampir RM 500K dengan tema Beauty and The Beast.

Disangkakan panas ke petang, rupanya hujan di tengah hari, nama DDNK menjadi sebutan ramai lagi kali ini berkaitan dengan lesen saham yang dipegangnya.

Kontroversi ini sedang hangat diperkatakan di laman Facebook, sebuah posting yang dimuat naik oleh pengguna Facebook dengan nama Bomoh Bursa mendakwa lesen DDNK telah pun digantung oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

TAK ENSEM TAKPA, JANJI KAYA DAH KENA GANTUNG LESEN.Sahabat Tok daripada SC call Tok kata DDNK punya lesen dah kena…

Dalam tangkap layar yang dimuat naik, lesen yang diperoleh DDNK sejak tahun 2019 itu disahkan telah digantung selama enam bulan dan ia telah pun dikuatkuasakan bermula 6 Oktober lepas.

Malah, dalam posting tersebut pengguna Facebook itu juga berkata dia hairan mengapa lesen pakar pelaburan itu tidak digantung sejak dahulu lagi kerana dikatakan produk yang dijualnya itu adalah satu bentuk penipuan.

“Selama ni, entah kenapa kebal sangat. Dia bohong sana sini. Dahlah ajar cfd dan option yang haram tu.” tulisnya.

Individu berkenaan juga mendakwa ada kemungkinan penggantungan lesen DDNK itu dibuat oleh bekas isterinya sendiri.

“Tok rasa DDNK ada bela orang dalam SC ka, menteri ka, itu yang kebal. Orang kata ex bini dia yang report SC pasal scam dia.” tulisnya lagi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: