MEDIA PANAS

Pasaraya Di Lembah Klang Dengan Dekorasi CNY Pilihan Ramai

Tahun Baharu Cina ini, bukan sahaja orang yang ingin dikurniakan nasib baik dan kebahagiaan, malah ramai juga yang berharap untuk mendengar harimau mengaum menakutkan perkara negatif dalam hidup kita.
Jadi, sebelum kembali ke keluarga anda untuk perjumpaan tahun baharu, anda mungkin terfikir hadiah apa yang perlu dibawa. Selain daripada prapesan item dalam talian, anda mungkin ingin pergi ke pusat membeli-belah untuk menyemak imbas hadiah perjumpaan. Semasa anda melakukannya, mengapa tidak menikmati hiasan CNY yang disediakan oleh pusat beli-belah?
Jadi, berikut ialah senarai pusat beli-belah dengan hiasan Instaworthy

1) Pavilion Kuala Lumpur

Pavilion Kuala Lumpur membawakan anda "Blooms of Prosperity" yang mempamerkan seni memotong kertas tradisional Cina, oleh Master Chen Xiao (陈晓), seorang artis origami moden yang memenangi anugerah antarabangsa. Saksikan Taman Seni Kertas Pavilion 30 kaki yang mewakili lima unsur harimau dalam empat latar musim yang berbeza.

2) Sunway Pyramid

Sunway Pyramid mengucapkan selamat maju jaya kepada pembeli mereka untuk tahun ini. Sehingga 13 Februari, Sunway Pyramid akan dipakaikan dengan tanglung merah dan struktur tradisional Cina merah terang, dengan 福 (Fú), menghiasi bahagian tengah utama. Menggalakkan sambutan yang selamat, pembeli disediakan dengan kod QR untuk mereka menghantar ucapan Tahun Baru Cina yang disesuaikan kepada keluarga dan orang tersayang. Bukan itu sahaja, selepas mengimbas, mereka juga akan diberikan e-baucar untuk ditebus dari pelbagai outlet di pusat beli-belah tersebut!

3) Da Men Mall USJ

Di Da Men Mall, anda boleh merasakan keharmonian mekar di seluruh pusat beli-belah, wisteria dan tanglung merah yang cantik tergantung di atas kepala. Bukan itu sahaja, malah terdapat juga "Roaring Bazaar" yang berlangsung sehingga 30 Januari di mana anda boleh menemui hiasan, kraftangan dan makanan ringan yang unik

4) Intermark Mall

Intermark Mall juga telah memutuskan untuk menyelam jauh ke dalam warisan Cina dengan tema "Opera Opulence" mereka yang menampilkan hiasan oriental perayaan dan potongan artis opera yang anggun. Anda juga boleh melihat koleksi opera tradisional yang digabungkan ke dalam fesyen dengan reka bentuk, simbol dan warna yang mewakili arketaip watak opera Cina.

5) IPC Shopping Centre

Tahun baharu ini, tema IPC Shopping Centre iaitu "Tahun Woohoo: Lima Berkat di Ambang Pintu Anda" diilhamkan daripada "Wu Hu Jiang" atau "Lima Jeneral Harimau". IPC membawakan anda 5 rahmat teras; Kelimpahan di pasar raya mereka, Kemakmuran di kedai fesyen mereka, Kegembiraan apabila anda menjamu selera di kedai F&B, Kesihatan diperoleh daripada kedai kesihatan mereka dan umur panjang di rumah dan kedai dekor mereka.

6) Paradigm Mall Petaling Jaya

ingin merasai tahun baru yang manis? Tahun ini, Paradigm Mall PJ bekerjasama dengan lollipop kegemaran kami, Chupa Chups, untuk mengubah pusat beli-belah itu menjadi taman oriental keseluruhan yang menampilkan pokok bunga sakura, tanglung yang cantik dan galeri perisa terbaik Chupa Chups! Bukan itu sahaja, malah anda juga boleh menyertai pelbagai aktiviti menarik yang dianjurkan seperti trapeze of longevity, lion dance, pertandingan kaligrafi, dan pelbagai lagi!
 
7) The Curve, Mutiara Damansara
Nikmati Tahun Baru Cina anda dengan pelbagai persembahan dan hiburan yang disediakan untuk anda di The Curve betul-betul di tengah-tengah hiasan tengah seperti pentas merah terang yang bertuah. Mereka akan menghiburkan anda dengan persembahan WooHu Dance Musical, Prosperous Lucky Dip, Lion Dance, Music Band, persembahan Dram, God of Prosperity Walkabout dan persembahan Mengubah Wajah.

8) 1 Utama

1 Utama
1 Utama tahun ini membawakan anda Tahun Baru Cina dengan Kerajaan Musim Bunga Regal mereka yang menampilkan 12 haiwan dalam zodiak, semuanya berwarna emas dengan harimau sebagai bahagian tengah. Jemput “ong” ke tahun anda dengan membelanjakannya dikelilingi oleh emas di 1 Utama!

9) Pavilion Bukit Jalil

Mahu berasa seperti diraja semasa Dinasti Cina? Pavilion Bukit Jalil telah membantu anda! Untuk CNY, mereka telah meletakkan istana Cina tradisional yang indah berwarna merah untuk anda bukan sahaja tatapan, tetapi juga mengambil gambar. Ia dikelilingi oleh tanglung dalam pelbagai bentuk dan saiz bersama dengan pokok bunga sakura. Anda juga boleh berjalan melalui Spring Blossom Tunnel, menaiki Lantern Carousel atau menaiki Lunar Train.

10) Sunway Putra Mall

Disambut oleh tanglung merah bertuah semasa anda melangkah ke Sunway Putra Mall dengan tema #100Blessings yang menampilkan watak 福 ‘Fú yang besar disandarkan di Legar Utama mereka. Untuk peluang bergambar yang lebih baik, anda boleh melihat Bilik Wonder-Fu mereka di mana seluruh bilik dibalut dengan frasa berkat bahasa Cina.

11) Fahrenheit88

Tahun Baru Cina ini, saksikan keharmonian Empat Seni qín (琴), qí (棋), shū (书), dan hua (画); aspirasi untuk sarjana tradisional Cina untuk menguasai muzik, strategi, kaligrafi dan lukisan. Bukan itu sahaja anda boleh mengambil gambar Instaworthy dengan guqin dan lukisan tradisional Cina, anda juga boleh bermain permainan catur dan menguji kemahiran anda dalam kaligrafi Cina!

12) Suria KLCC

Sekali lagi, jika anda tidak cukup merasa seperti seorang diraja dari dinasti purba China di Pavilion Bukit Jalil, maka Suria KLCC ada di sini untuk memuaskan perasaan itu. Anda boleh menemui persekitaran istana diraja di Mahkamah Tengah yang telah disediakan dengan teliti, dengan singa penjaga empayar ukiran batu diletakkan di hadapan pintu masuk. Astaka taman istana dihiasi dengan seni bina tradisional Cina, kolam teratai, tanglung merah bertuah, dan bunga ceri merah jambu. Adakah yang lebih rumit daripada ini?
Selepas kontroversi yang menyelubungi pagoda CNY di luar, adalah selamat untuk mengandaikan bahawa Suria KLCC melakukan kerja yang baik dalam memperbetulkan warna dan menjadikannya lebih meriah daripada sebelumnya. Psst, pemandangan itu kelihatan lebih baik pada waktu malam ;)

13) Alamanda Shopping Centre

jika anda rasa Suria KLCC terlalu jauh untuk anda kunjungi, tetapi anda masih ingin mengambil gambar Instaworthy dengan latar istana yang terperinci seperti yang ada di Suria KLCC, maka, Alamanda telah mendapat latar belakang istana Dinasti Cina yang sama seperti baiklah!

14) Avenue K

Avenue K telah mengubah ruang Atriumnya menjadi tontonan jixiang lun ('roda bertuah'). Sebuah menara pinwheel bersaiz sebenar berdiri pada ketinggian 18 kaki. Dalam meraikan tema tahun ini 'Roda Pin Keberuntungan', pembeli boleh menemui beratus-ratus kincir bertitik di dalam dan di sekitar set Atrium. Seperti kata pepatah Cina yang bertuah, semoga kincir membawa nasib malang dan membawa tuah.
Tandai kalendar anda kerana Tarian Singa Akrobatik oleh Kumpulan Tarian Singa Kun Seng Keng dan Majlis Penyampaian Kekayaan akan berlangsung pada 8 Februari untuk membawa nasib baik, kebahagiaan dan umur panjang.

15) The Gardens Mall

The Gardens tidak pernah gagal memukau kami dengan hiasan bermusim mereka, setiap masa. Dan untuk Tahun Baru Cina ini, ia tidak berbeza. Mereka telah menghasilkan seni dan kraf tradisional yang direka dengan rumit dalam warna-warna bertuah, merah dan merah jambu. Jadi, jangan teragak-agak untuk mengambil gambar dan berasa seperti Tai Tai yang kaya duduk di atas meja marmar bulat yang dikelilingi oleh Bunga Sakura merah jambu!

16) Mid Valley Megamall

Pusat beli-belah lain yang telah memutuskan untuk pergi dengan tema istana dinasti Cina ialah Mid Valley Megamall. Jadi, jika anda sudah berasa seperti isteri trofi kepada hartawan kaya di The Gardens, pergi ke Mid Valley untuk merasai bandar China purba!

Leave a Reply

%d bloggers like this: