MEDIA PANAS

Selepas lebih 50 kali di lamar, Judika bakal ubat rindu peminat di “Rockmantic Night Judika & The Gang”

Judika Nalom Abadi Sihotang atau lebih terkenal dengan hanya panggilan Judika, merupakan figura seni suara yang terkenal di rantau Asia Tenggara, anak kelahiran Sumatera Utara yang berprofil sebagai penyanyi, pelakon dan juri profesional ini bakal bertandang ke Malaysia pada 21 Oktober 2023, jam 8:00 malam, di Axiata Arena, Bukit Jalil bagi menjayakan konsert ‘ROCKMANTIC NIGHT JUDIKA & THE GANG’ menampilkan barisan artis popular tanah air seperti Haqiem Rusli, Marsha Milan dan juga Shila Amzah dibawakan khas oleh jenama kosmetik unggul, Alha Alfa dengan kerjasama Kharisma Music International dan Dua Anak Deo (DAD) Management.

“Saya memilih untuk mengadakan konsert di Malaysia kerana ramai peminat yang bertanya di media sosial bila agaknya saya akan datang lagi untuk menghiburkan mereka semua setelah sekian lamanya,” kata Judika yang bakal melancarkan album baharu tidak lama lagi.
Idea di sebalik tercetusnya konsert ini bertitik tolak dari buah fikiran pasangan suami-isteri, Ahmad Jeffny dan Yuka Kharisma yang hadir dengan pelan pelaksanaan konsert yang sukar ditolak oleh pihak DAD Management.
Dari segi temanya, ‘Rockmantic’ yang merupakan gabungan perkataan ‘rock’ dan ‘romantic’ terinspirasi dari karakter Judika sendiri yang memiliki jiwa rock, namun di satu sisi yang lain pula, Judika merupakan seorang yang penyayang yang cintakan keluarganya, pasangannya dan sering menghasilkan karya-karya yang romantis.
Dianggarkan sekitar lebih dari 15 buah lagu yang bakal dipersembahkan pada malam konsert itu nanti yang berdurasi kurang lebih 2 jam turut diserikan dengan iringan orkestra di bawah pimpinan pengarah muzik tersohor Indonesia, Tohpati.


En. Ahmad Jeffny, Ketua Pengarah Eksekutif & Pengasas Kharisma Music turut berkongsi, “Pelancaran sidang media pada hari ini sangat unik kerana dimulakan dengan konvoi kumpulan motosikal berkuasa besar dari Pavilion Bukit Jalil menuju Pavilion Bukit Bintang, kemudian pelancaran ‘billboard’ (papan iklan berbayar) mempromosikan konsert tersebut, dan tarian ‘flash mob’ beramai-ramai.
“Selain itu, pada malam konsert itu juga 3 artis popular Malaysia turut membuat persembahan, masing-masing akan menyanyikan 3 buah lagu.
“Di sini saya ingin mengucapkan ucapan ribuan terima kasih buat rakan penganjur seperti Alha Alfa, Pavilion Kuala Lumpur dan Pavilion Bukit Jalil, rakan hotel rasmi, Le Meridien Petaling Jaya, dan rakan radio rasmi, ERA.
Apa yang pasti, konsert ROCKMANTIC NIGHT JUDIKA & THE GANG nanti ada beberapa kejutan istimewa dan peminat Judika harus segera mendapatkan tiket-tiket di http://www.ticket2u.com.my/judika.

Bermula hari ini, Tiket-tiket jualan berharga RM188 (Silver), RM248 (Rockzone Standing),

Leave a Reply

%d bloggers like this: