MEDIA PANAS

Beli Xiomi 11 Lite 5G NE dapat seutas rantas Swarovski

Siapa tak kenal syarikat pengeluar telefon daripada negara China, Xiaomi semakin hari semakin mendapat tempat dalam kalangan peminat jenama berkenaan dan menerusi satu kaji selidik yang diadakan pada suku kedua tahun ini, jenama berkenaan menduduki tangga kedua dalam penjualan telefon pintar seluruh dunia.

Sejak memasuki pasaran Malaysia, jenama berkenaan ternyata mampu memberikan kejutan selain menjadi pencabar jenama lain di negara ini. Terbaharu, Xiaomi mempertingkatkan lagi nilai tambah jenama berkenaan selepas menjalinkan kerjasama dengan Swarovski.

Dalam usahasama ini, difahamkan setiap pembelian model Xiaomi 11 Lite 5G NE akan dilengkapi dengan kotak khas edisi terhad Swarovski yang mana selain daripada sebuah telefon pintar, pelanggan juga akan menerima seutas rantai ikonik daripada Swarovski.

“Selain menjadi medium utama untuk berhubung, telefon pintar juga berperanan sebagai pelengkap gaya setiap hari”

Xiaomi Sw Kv Design Horizontal 03 72Dpi 02Sumber: Xiaomi

Xiaomi 11 Lite 5G NE

Sempena kolaborasi ini, Xiaomi juga telah melancarkan sebuah telefon pintar yang unik dan istimewa untuk kesemua pengguna mereka iaitu Xiaomi 11 Lite 5G NE. Difahamkan, ‘NE’ disini merujuk kepada ‘New Edition‘ yang merupakan gabungan inovasi dan dalam masa yang sama mengetengahkan siri ‘flagship’ terbaharu.

Dengan seberat hanya 158g, model ini difaham merupakan model yang ternipis pernah dihasilkan, selain rekaannya yang ringan dan elegan amat bersesuaian dengan konsep yang dibawakan oleh Swarovski dan difahamkan ada 4 pilihan warna tersedia iaitu truffle black, bubblegum blue, peach pink dan warna signature snowflake white.Screenshot 9Sumber: Xiaomi

Kalau diperhatikan, reka bentuk kotak edisi terhad Xiaomi dan Swarovski ini memaparkan gabungan filosofi kedua-dua jenama dan dalam masa yang sama mengabungkan fesyen dan gaya.

Spesifikasi Telefon

Selain reka bentuk yang elegan, Xiaomi 11 Lite 5G NE ini hadir dengan skrin AMOLED 6.55” dan Corning Gorilla Glass 5, ditingkatkan dengan Dolby Vision, menyokong kedalaman warna 10-bit dan memaparkan lebih banyak warna untuk pengalaman visual yang memukau, kadar refresh 90Hz untuk menikmati visual yang lancar dan lain-lain. 

Xiaomi 11 Lite 5G NE ni juga dilengkapi dengan 3 kamera belakang untuk memberikan hasil gambar dan juga video yang sangat memuaskan.

  1. Kamera Utama: Lensa 6P dengan 64MP serta jarak fokus  f/1.79
  2. Lensa ultra-wide-angle 8MP: Memberikan sudut pandang 119 darjah
  3. Lensa Tele-macro 5MP : Mempunyai keupayaan auto-fokus berjarak 3cm hingga 7 cm.

Screenshot 10Sumber: Xiaomi

Apa yang lebih menarik, kamera ni semua ada sokongan untuk fotografi malamtengok sahaja hasilnya…  Section 15 01Sumber: Xiaomi

Kalau korang pentingkan prestasi, ia didatangkan dengan pemprosesan Qualcomm® Snapdragon™ 778G, selain menyokong rangkaian 5G!

Harga : 

Seperti biasa, model Xiaomi 11 Lite 5G NE ini didatangkan dengan 3 pilihan iaitu : 

6GB RAM + 128GB storan – RM1,199

8GB RAM + 128GB storan – RM1,399

8GB RAM + 256GB storan – RM1,599

Jadi, korang boleh lah pilih yang mana sesuai dengan penggunaan serta bajet korang. 

Tunggu apa lagi? Korang dah boleh dapatkan Xiaomi 11 Lite 5G NE x Swarovski ini di Kedai Xiaomi terpilih sementara stok masih ada! Untuk maklumat lanjut, lawati laman web rasmi Xiaomi atau pergi ke kedai Xiaomi terdekat.

kredit: Lobak Merah

Leave a Reply

%d bloggers like this: