MEDIA PANAS

Mak Wan Latah Buat Laporan Polis Tak Tahan Di Tuduh

Hilang sabar dengan segala tohmahan mengenai dirinye, dramatis Mak Wan Latah ambil tindakan dengan membuat satu laporan polis untuk mempertahankan maruahnya daripada seorang wanita yg juga merupakan kenalan rapatnya.

Mak Wan Latah atau nama sebenar Halimatussa’diah Mohd Daud mengatakan bahawa laporan polis itu dibuat sebab terpaksa kerana wanita itu pernah pukul, tendang malah mengugut untuk membunuhnya

“Sudah lama saya diamkan. Kelakuan kasarnya terhadap saya baharu saja saya laporkan kepada polis. Banyak kali dia buat. Pukul, tendang, tumbuk dan baling kepala saya dengan botol Coke yang masih penuh air.”

“Perbuatan itu dia lakukan dalam tahun ini. Saya takut nak melawan atau mengadu kepada orang lain, tambahan pula telefon (bimbit) saya dia pegang.”

Screenshot 2022 06 29 180745

“Sebenarnya, malam sebelum nak bergerak ke Genting Highlands menjalani penggambaran, saya baharu kena pukul. Masa itu kami berada di Taiping.”

“Kali terakhir dia pukul saya di depan ramai saksi termasuk emak dia. Mak dia kata itu baru sikit. Apa pun semua bukti saya sudah sertakan dalam laporan polis.”

Isu ini mula timbul setelah wanita itu menunjukkan beberapa video termasuk paparan pelakon itu seperti baca mantera.

Bagi menjawab dakwaan tersebut, Mak Wan, 61 yang membuat laporan polis di Taiping, Perak itu menegaskan bahawa ia adalah rakaman lama sewaktu latihan untuk sebuah drama.

Screenshot 2022 06 29 180836

“Video yang kononnya saya baca mentera itu pun dia yang rakam sendiri, bukan ambil curi-curi pun. Saya yang bodoh sebab mengikut saja. Sekarang dia fitnah saya buat kerja syirik gunakan video berkenaan.”

“Drama berjudul Pelaris itu pun sudah lama dan sudah disiarkan. Kalau dia terus nak bercakap pasal itu, biarkanlah. Benda tak betul, dia pun tahu.”

“Saya pun sedang kumpul bukti dan akan buat laporan polis pasal fitnah pula. Doakan saya terus kuat.”

Kredit: Kosmo

Leave a Reply

%d bloggers like this: