Percutian ala Tropical Retreat di Villa Shorea

Dah lama rasanya min tak pergi bercuti dan rindu sangat nak pergi bercuti dengan keindahan hutan, kehijauan pokok, ketenangan, ciapan burung dan nyamannya udara segar dalam hutan.. haisshhh bilalah rasanya kita dapat bercuti semula.. Min rasa bukan min saja yang idamkan situasi percutian ni, mesti korang pun samakan.. So kali ni min nak share sikitlah antara lokasi percutian ala mewah yang dapat memberikan ketenangan jiwa korang dan korang bolehlah masukkan dalam bucket list korang untuk percutian lepas pendamik ini berakhir atau kita dapat pelepasan untuk bercuti nanti ok… ini dia min nak kenalkan pada korang Villa Shorea yang terletak di Pantai Negeri Sembilan.

The Shorea adalah Butik Eco-Resort yang terletak di Hutan Simpan Berembun, Ia mempunyai 8 vila dengan 15 bilik yang boleh memuatkan sehingga 40 orang dewasa. Ia mempunyai dua sayap, iaitu The Shorea ESTATE dan The Shorea RESORT.

Villa Shorea adalah vila dua tingkat seluas 2.000 kaki persegi, dengan pemandangan gunung yang indah. Ia terdiri daripada dua bilik tidur bersebelahan di tingkat atas dan ruang tamu, ruang makan, teres luaran dan akses kolam renang langsung di tingkat bawah.

Villa Shorea mempunyai dua bilik mandi dengan meja solek, WC dan pancuran mandian. Satu bilik tidur mempunyai satu katil bersaiz queen dan satu katil single manakala satu lagi mempunyai tiga katil single. Villa Shorea terkenal dengan kumpulan dan keluarga sehingga 6 orang dewasa yang lebih suka ruang besar untuk berkumpul.

Vila Duplex berhawa dingin dengan Kolam Renang Individu terletak di Shorea Estate yang moden, dan berventilasi secara semula jadi Vila kayu dengan pemandangan terbuka ke arah Hutan terletak di Shorea Resort desa. Terdapat keseluruhan lapan vila yang lengkap dengan dua kolam infiniti utama yang tersebar di kedua-dua sayap. Kedua kolam menghadap hujan lebt hutan. Common Dining Pavilion di Shorea Resort menyediakan para tetamu pengalaman bersantap terbuka.

Makan malam persendirian dinikmati oleh vila Estet yang lebih terpencil. Seni bina resort ini menggunakan bahan semula jadi bersumber tempatan seperti kayu spesies Shorea yang dikitar semula, batu tulis semula jadi & batu, serta jubin bumbung terakota yang ditambak semula. Bahan semula jadi ini meningkatkan lokasi resort di hutan hujan tropika.

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan, korang boleh berhubung dengan:

Roselin (+6) 017 300 5810 atau klik saja link di bawah ok… selamat bercuti

https://www.theshorea.com/accommodations/villa-shorea/

Leave a Reply

%d bloggers like this: