MEDIA PANAS

Qayra Beauty unjur jualan RM30 juta tahun ini
Ehsan A Marisah

KOTA BHARU: Produk penjagaan kesihatan dan pelangsingan badan, Qayra Beauty (QB) mengunjurkan jualan mencecah kepada RM30 juta pada tahun ini berbanding RM20.2 juta tahun sebelumnya.

Pengasasnya, Noor Faqirah Abdullah berkata, peningkatan nilai berkenaan bakal disumbangkan oleh pertambahan jumlah ejen dan peningkatan kualiti produk, selain perancangan meluaskan pasaran syarikat di peringkat antarabangsa.

“Kita akan membuka lebih banyak peluang untuk sesiapa yang hendak menjadi ejen dan pada masa yang sama, kita akan tingkatkan juga kualiti produk kerana saya percaya usaha ini dapat menaikkan lagi jumlah jualan Qayra Beauty.

“Insya-Allah, sekiranya ada rezeki kita akan memasarkan (produk) ke luar negara termasuk Indonesia dan Singapura pada hujung tahun ini. Saya juga mengharapkan agar kualiti produk QB ini sentiasa memberi manfaat kepada semua pengguna,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita pada majlis makan malam dan penyampaian anugerah kepada pengedarnya di sebuah hotel di sini baru-baru ini.

null

Mengulas lanjut, beliau berkata, pihaknya juga komited menambah rangkaian produk pada masa akan datang, selain terus memastikan setiap produk yang dihasilkan oleh QB sentiasa berpatutan.

“Insya-Allah, kita akan memfokuskan kepada semua (jenis produk) bukan hanya untuk menurunkan berat badan sahaja tetapi akan fokus juga produk kosmetik dan sebagainya.

“Dari segi peningkatan bahan mentah dan seumpamanya, QB tetap mengeluarkan produk yang berpatutan dan mampu milik kerana untuk menyebarkan manfaat kepada semua orang, kita inginkan semua orang (pelanggan) mampu beli,” katanya.

Sementara itu, Top Leader pertama QB, Wan Nor Eziatul Azlin Wan Fadri Sham berkata, keberkesanan produk QB menjadi penyebab utama dia memilih untuk memasarkannya kepada orang ramai sejak 2019.

“Kini, saya sudah memiliki 800 ejen di seluruh negara dan berhasrat untuk mencapai jualan RM3 juta pada tahun ini.

“Selain itu, Qayra juga sangat baik bersama pasukan, tidak memilih dan membantu dalam melakukan jualan,” ujarnya.

Menurut Top Leader kedua QB, Norzakira Imana Omar, berkata kerja keras untuk bangkit membaiki kehidupan dengan hanya berbekalkan modal RM250 sahaja, kini jualannya sudah mencecah RM2 juta pada tahun lepas.

Katanya, dia memilih QB berbanding jenama lain kerana produk-produknya yang mudah untuk dijual kepada sasaran.

“Produk atau suplemen pelangsingan badan ini sangat mudah untuk dijual dan mencari sasaran (pembeli) dari pelbagai peringkat umur.

“Antara lain, untuk buat jualan runcit atau mencari ejen dan penjual semula bagi produk ini juga sangat senang, QB memang antara produk yang memudahkan saya mecapai sasaran,” jelasnya

Antara produk keluaran QB termasuk Herba Kurus Tradisi, Slimocha, Slimberry, Slimnut, Maajun Premium, Slimming Girdle dan produk yang baru dilancarkan iaitu UK Coffee dan UK Gel.

Maklumat lanjut menjadi sebahagian daripada keluarga QB, layari www.qayrabeautyhq.com atau hubungi 016-9466816.

Leave a Reply

%d bloggers like this: