Month: April 2021

Ramadan Buffet Sekitar Shah Alam Dan Kuala Lumpur

Salam Ramadhan untuk semua pembaca Media Panas. Ramadhan telah pun menjelma dan kebiasaannya inilah masanya kita akan membawa ahli keluarga dan sanak saudara untuk menjamu selera yang hanya diadakan pada bulan puasa. Kali ni Media Panas nak share dekat korang antara lokasi menarik untuk dikunjungi untuk berbuka puasa dan dinasihatkan supaya korang hubungi dan buat …

Ramadan Buffet Sekitar Shah Alam Dan Kuala Lumpur Read More »

Chaleeda penyanyi kacukan Inggeris Thai kongsikan “kisah percintaannya” dalam “cigarettes”

Chaleeda Gilbert kini kembali! Penyanyi serta pelakon muda yang baru menjangkau usia 20 tahun, gadis kacukan Inggeris-Thai, yang terkenal dengan watak ‘Arisa’ dalam drama bersiri Netflix Thailand pertama, ‘Kweng – The Stranded’ ini akhirnya muncul dengan single terbaharu yang ditunggu-tunggu berjudul ‘Cigarettes’. Hampir setahun menyepi tanpa single terbaharu, Chaleeda kini kembali dengan lagu bergenre Pop/R&B, …

Chaleeda penyanyi kacukan Inggeris Thai kongsikan “kisah percintaannya” dalam “cigarettes” Read More »

ARTIS ROCKETFUEL MERIAHKAN RAYA DALAM ‘AIDILFITRI LEMBARAN BARU’

Nama-nama besar industri muzik tanah air, Masya Masyitah, Ara Johari, Ernie Zakri, Syamel, Usop dan Ruffedge bergabung suara dalam single Raya terbaharu ciptaan komposer legenda negara, saudara S. Atan dan Siso Kopratasa berjudul ‘Aidilfitri Lembaran Baru’ yang diterbitkan oleh Rocketfuel Records. Pasangan suami-isteri selebriti popular negara, Syamel dan Ernie berkata, “Lagu Raya ini mengisahkan tentang …

ARTIS ROCKETFUEL MERIAHKAN RAYA DALAM ‘AIDILFITRI LEMBARAN BARU’ Read More »

GARDENIA BANTU 1000 PELAJAR

Membawa beg galas baharu ke sekolah adalah satu kemewahan bagi golongan tertentu, khususnya masyarakat B40. Aspirasi Gardenia Bakeries (KL) Sdn Bhd(Gardenia KL) untuk merapatkan jurang ini direalisasikan menerusi inisiatif Bag-2-School yang menghadiahkan keperluan asas tersebut kepada lebih daripada 1,000 kanak-kanak kurang berkemampuan yang kembali ke sekolah untuk menyambung semula penggalpersekolahan 2021, tatkala seluruh negara terus …

GARDENIA BANTU 1000 PELAJAR Read More »

VIT’S KAN ADA, MERIAHNYA RAYA

Bulan Ramadan sudah tiba dan umat Islam di seluruh dunia pasti rasa teruja untuk menyambut ketibaan bulan suci ini walaupun dalam suasana yang sama macam tahun lepaskan? Mana taknya, tahun ni umat Islam di Malaysia masih perlu menjalani ibadah puasa dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Berkawal ni (PKPB). Yang istimewanya tahun ini, umat Islam dah …

VIT’S KAN ADA, MERIAHNYA RAYA Read More »

RIUH RAYA kembali menyokong warga kreatif Malaysia

RIUH, platform kreatif digemari ramai kini kembali meneruskan usaha untuk mendekatkan aktiviti seni kepada komuniti, rumah dan rakyat denganpenampilan dan rasa yang baru. RIUH telah berjaya memberikan sokongan kepada lebih daripada 1000 perniagaan tempatan dengan transaksi terkumpul berjumlah RM4.7j termasuk penampilan lebih 800 bakat kreatif melalui persembahan langsung, aktiviti, bengkel dan kerjasama termasuklah menjadi tuan …

RIUH RAYA kembali menyokong warga kreatif Malaysia Read More »

PUMA SOUTH EAST ASIA GIVES A NEW TAKE ON THE WORLD OF EDM WITH FOOT TAPPING

Last month, global sports brand PUMA announced their latest sneakerfranchise the Mirage, with famed French DJ and record producer DJ Snake as the ambassador fronting the campaign. The Mirage has been brought back from the PUMA archive and revamped with a new perspective on street style, using inspiration from the world of DJs and electronic …

PUMA SOUTH EAST ASIA GIVES A NEW TAKE ON THE WORLD OF EDM WITH FOOT TAPPING Read More »

ALTIMET & PENGURUS BERGABUNG TUBUHKAN SVL TAN MANAGEMENT

Mula mengorak langkah ke dalam industri hiburan seawal tahun 90-an sehinggakariernya berkembang sebagai Pengurus Artis di Kartel Records, Yasmeen Zainaltelah bekerjasama dengan ramai bakat-bakat hiburan termasuk rapper yang telahdinobatkan dengan pelbagai anugerah, penulis lagu dan produser, Altimet.Setelah bekerja bersama selama 7 tahun, Altimet dengan tanpa sebarangkeraguan amat pasti bahawa bakat Yasmeen mampu untuk terus berkembangdaripada …

ALTIMET & PENGURUS BERGABUNG TUBUHKAN SVL TAN MANAGEMENT Read More »

Temui Jiwang & Juwita di Sunway Lost World Of Tambun pada Syawal 2021 ini

Benarkah cinta itu sudah tertulis? Adakah ianya mitos dan sandiwara? Tahun 2020, penularan virus berbahaya yang telah mengubah kehidupan hampir setiap nyawa di planet biru bagaikan butang reset di tekan. Kenapa ianya bukan virus cinta? Alangkah lebih baik kalau virus cinta itu yang tersebar di seluruh dunia, setiap insan pasti angau dan berada di awang-awangan …

Temui Jiwang & Juwita di Sunway Lost World Of Tambun pada Syawal 2021 ini Read More »